Pages

Wednesday, November 2, 2011

Summer Holiday Malaysia Part 1

Sementara kebosanan sambil melayan internet dan membaca berita semasa sambil stalk umat manusia di fb (hari rabu malam adalah malam tanpa buku bagi aku), secara tiba-tiba itunes aku memainkan lagu "Kau" nyanyian Sheila Majid..

Untuk pengetahuan, lagu Sheila Majid tidak pernah berada dalam playlist iTunes aku.. Tetapi adalah pemberian hadiah dari 'supervisor' aku semasa intern di KL beberapa bulan yang lalu.. dan lagu ini secara tiba2 mengingatkan kenangan manis aku bekerja di sana selama 2 bulan :'(..

Gambar adalah aku bersama Encik Kamal dan VCD Sheila Majid pada hari terakhir aku di ofis..

Che' Wan yang sangat berdedikasi dan sangat membantu sepanjang aku di sana.. Walaupun kadang-kadang terasa takut nak tegur sebab 'kelembapan' aku yang susah sangat nak faham..nak buat macamana, dulu masa SPM aku belajar untuk proses maksimum 5 invois je dlm masa sejam..

Cik Lia yang comel dan sporting..orang pertama yang aku kenal di ofis selepas orang dari HR..orang pertama yang akan 'menimbunkan' meja aku dengan pelbagai kerja..hehe..jangan marah cik Lia..dan beliau juga lah orang pertama yang aku cari apabila akal logik aku tidak mampu faham teori akaun yang baru belajar..

Dan tidak lupa juga Encik Saiful, menjadi teman 'borak bola' bersama-sama..dan sama-sama mendoakan kejatuhan Man U satu hari nanti..Yezza.. Meja beliau adalah destinasi pertama aku pergi jika terlalu kebosanan di tempat sendiri.. Seorang kipas susah mati Tottenham..

Tangkal ajaib yang wajib berada di leher apabila hendak melepasi security... Mula-mula niat hendak 'curi' bawa balik pada hari terakhir kerja tetapi mendapat warning awal daripada orang HR yang aku perlu membayar RM80 jika gagal pulangkan..Dah la masa tu elaun bulan ke-2 xdapat lagi..misi mencuri tangkal ajaib-FAIL..


Terima kasih daun keladi,
Insya allah ada kelapangan kita jumpa lagi :)..

2 comments: